Kända countryartister

När det kommer till countrymusik finns det två namn som alla känner till, oavsett om de lyssnar på country eller inte, och det är Dolly Parton och Johnny Cash. Båda är legendariska artister i allmänhet, och inom country i synnerhet.

Dolly Parton föddes år 1946 i Tennessee, och hon har under sin karriär hunnit med att både sjunga och skriva låtar. Faktum är att Dolly Parton är en av de mest produktiva låtskrivarna i världen, då hon hittills har skrivit fler än 3 000 låtar. Förutom att sjunga och skriva låttexter spelar Dolly Parton också ett flertal instrument, nämligen gitarr, banjo, autoharpa, piano och munspel. Hon nådde toppen av sin karriär under 1970- och 1980-talet, men är fortsatt populär idag, och kommer med all sannolikhet att vara ett legendariskt namn inom countrymusiken även långt framöver.JohnnyCash1969

Johnny Cash var delvis samtida med Dolly Parton – han föddes år 1932 i Arkansas, och var verksam som artist i mer än fem decennier. Johnny Cash har sålt mer än 50 miljoner album över hela världen, och liksom Parton var han en produktiv artist; han gav ut nya album under samtliga fem årtionden. Ett av de album som har sålts allra mest är Johnny Cash at Folsom Prison, en liveinspelning som gjordes av hans framträdande på just det fängelset. En av Johnny Cashs hjärtefrågor var nämligen en mer human fängelsevård, och som ett led i att arbeta mot detta uppträdde han vid ett flertal tillfällen i olika fängelser. Några av hans mest populära låtar är ”Ring of Fire”, ”A Boy Named Sue” och ”I Walk the Line”.

Om du eller dina barn är fans till någon av dessa artister, och skulle vilja hitta kläder till dem som passar country-stilen, ska du gå in på Kidsbrandstore.se. Där finns ett stort utbud av barnkläder i många olika stilar, som passar alla barn, oavsett vilken musikgenre de tycker om.