Nashville – countrymusikens Mecca

Nashville är namnet på den amerikanska delstatshuvudstaden Tennessee och den ligger vackert längs cumberlandfloden. Staden är mest känd för sin betydelse inom flera musikgenres. Inte minst country. Det innebär inte bara och mycket musik produceras i Nashville utan också att det finns en besöksnäring som tar emot musikintresserade turister. Detta är också något som innebär viktiga intäkter för staden och många som bor i den.

Countryartister med anknytning till Nashville

drömmen att spela i Nashville är något som många musiker förverkligar. Det är inspirerande för en musiker att befinna sig på en plats där många framgångsrika inspelningar sett dagens ljus. Sysslar man med country så finns det specialiserade agenturer, skivbolag, studiomusiker och givetvis även scener där man kan framföra sin musik. Svenska countryartister som Jill Johnson har vistats i Nashville och låtit sig inspireras. Den inflytelserike country gitarristen Chet Atkins verkade i staden precis som sångerskorna June Carter och Emmylou Harris,

Attraktioner för countryälskare

Country Music Hall of Fame & Museum är en given destination om man besöker staden i egenskap av countryälskare. Där kan man lära sig mycket och även beskåda memorabilia som förknippas med denna musikgenre. Gillar du Johnny Cash får du inte missa hans eget museum. Printers Alley är en berömd gata med en massa barer och andra etablissemang som hör ihop med Nasville´s “musikunder”, en promenad där är också det ett måste. på lyxdesign.se hittar du lyxig inredning men om du befinner dig i Nasville ska du kanske satsa på snygga souvenirer med countryanknytning.